Tips & Tricks

Pelagic shads maken

Geen reacties

Hier leer je middels video, tekst en uitleg hoe je gemakkelijk een pelagic shad maakt voor het vissen op meerval met shads. Altijd nog een van de meest effectieve methoden om gericht op meerval te vissen. Met de pelagic shad wordt het jachtinstinct getriggerd en grijpt de meerval de shad genadeloos. Daarvoor is een perfecte montage onwijs belangrijk, aangezien deze wel goed moet inhaken.

Het maken van de pelagic meerval shad: Video

De pelagic shad maken vergt wat handigheid, maar zodra je het eenmaal kunt is het wel het goedkoopste meerval-aas! Mits de meerval bij een aanbeet een beetje lief is voor je shad natuurlijk.

In deze video zie je precies hoe je een pelagische shad knoopt. Je ziet op de thumbnail meteen al het prachtige eindresultaat!

Vergeet niet te abonneren. Nieuwe tips & tricks volgen elkaar snel op. En leuke acties =) P.S. check de blooper op het einde ?

Leren te vissen op meerval met Tom-Cat. Als de grootste Meerval specialist van de BeNeLux voorzien we de meest bekende vissers van alle materialen. Deze vissers delen weer veel tips – die komen zo uiteindelijk, met goedkeuring – bij jullie terecht.

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

Gebruikte producten voor de video

In deze video hebben we de volgende producten gebruikt:

Volg de instructies in de video om zo de montage te maken.

Er zijn verschillende gewichten van de loodkoppen, haakmaten etc. beschikbaar natuurlijk.

Keuze in gewicht van de loodkop

Een belangrijke keuze is het gewicht van de loodkop. Het aas moet zo natuurlijk mogelijk aangeboden worden, mits je deze op de goede plek kunt krijgen. Stroomt het bijvoorbeeld enorm hard, dan heb je zwaarder lood nodig om de shad precies goed aan te kunnen bieden. Immers: Anders zie je de shad niet goed op je fishfinder, dan stroomt die letterlijk uit beeld. Is de bonk lood te groot, dan zal het uiteindelijk te onnatuurlijk worden voor de meerval. Je wil niet dat de meerval je lood voelt voor de aanbeet. Kortom: zorg er voor dat je voor verschillende situaties verschillende loodkoppen bij je hebt. Zo kun je er voor kiezen 120gr, 150gr, 200gr en 250gr shads klaar te hebben. Stel je vist op een plas zonder stroming – dan red je het vaak met de 120gr of 150gr, ga je naar de monding – dan heb je 150gr of 200gr nodig. Ga je iets doorvaren, dan heb je op de rivier ineens 250gr nodig door de stroming.

Bevestig je dreg met een quick release pin

Verlies geen inhaakvermogen, creeer geen extra afleiding – je dreg of haak vastzetten met de quick release pin’s. Hiermee zit de drag vast, zonder daarvoor een haakpunt te gebruiken. Die blijft vrij om in te haken! De quick release schiet meteen los bij een aanbeet – om je shad – indien deze het overleeft – nogmaals te gebruiken. Hier zie je hoe dat er uit ziet / werkt:

Varianten en toevoegingen op deze pelagic shad

De video is gemaakt om je uit te leggen hoe je de meest basic pelagic shad maakt voor het vissen op meerval. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om je shad te upgraden en de meerval in geval van dressuur nog meer te triggeren. Dit zijn varianten waar ik (Erwin) zelf veel gebruik van maak.

Toevoegen van glazen rateltjes in de Pelagic shad

Je kunt heel gemakkelijk een glazen rateltje (glass rattle’s) in de shads drukken. Deze dan nog even vastlijmen om er zeker van te zijn dat deze niet losgeraakt of iets dergelijks. Persoonlijk druk ik ze d’r gewoon in, dat gaat top. Zie ook de foto onder dit filmpje.

 

Dan eindigt het glazen rateltje achterin de staart van de shad, zonder deze extreem te verzwaren. Door het design van deze pelagic shad heeft blijft de presentatie voor de meerval fanatastisch en het geluid van de ratel optimaal. Hoe groter de ratel, hoe harder het geluid.

Glazen ratel in shad plaatsen

Stel, je gebruikt een shad zonder hol lichaam – dan kun je ook de glazen ratel er gewoon in drukken. Dan raden we wel aan om deze even vast te lijmen met een lijm voor shads. Dan ben je niet ineens je ratel kwijt 😉

Shads insprayen met geurstoffen

Je shad insprayen met extra geurstoffen is een van de beste dingen die je kunt doen tijdens het shadvissen. Omdat je dus pelagisch vist, presenteer je ineens het aas voor de meerval zijn / haar bek. Hierin wil je dat dit zo natuurlijk mogelijk is. Gezien het slechte zicht van de meerval, wil je de receptoren tegelijk met het totale jachtinstict maximaal prikkelen om die reactie uit te lokken: de aanbeet! Neemt de meerval ineens zonnebrand of bijvoorbeeld nicotine waar, dan slaat de meerval geheid op de vlucht. Kortom: insprayen met flavours en geurstoffen loont écht.

Hebben jullie nog meer ideeën voor de shads? Laat het ons weten!

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meervalvissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Meer leesvoer

Vast Loodsysteem voor het Meervalvissen

Lees meer

Pelagische shad riggen met Shad Claw Rig

Lees meer

Meervalvissen met pellets – zo doe je dat!

Lees meer

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu