Jullie verhalen

Een nachtje afspannen met Stefan Tuin

Geen reacties

Het was weer een avondje om niet snel te vergeten! De ene nacht is de andere niet, dat weten we allemaal. Maar Stefan had de extremen weer gevonden. Een wijze les werd ook weer duidelijk: Een aanbeet duurt slechts een paar seconden ?

Varen en tentenkamp bouwen

We voeren allereerst rustig naar de stek. Een mooi volgepakte uitvaarboot. Daar bouwden we rustig een tentenkampje op en sloegen we de steunen de grond in. Na de noeste arbeid maakten we een maaltje, om zo scherp de hengels uit te kunnen varen en goed voorbereid de avond in te gaan. Je weet namelijk nooit hoe druk de avond en nacht wordt!

De eerste twee hengels uitvaren

Na het maaltje hebben we de eerste twee hengels uitgevaren aan de eigen kant. Daarbij de andere hengels voor het uitvaren alvast klaargemaakt. Bij het uitvaren is het belangrijk de outriggers, boeien etc. goed zijn voorbereid. Zodat je effectief kunt varen en het gebied niet te veel verstoort, wat impact kán hebben.

De derde hengel!Afgespannen onder een boom

Iets waar we als meervalvisser wel vaker mee te maken hebben als we gaan afspannen is natuurlijk: De vaart. Je kunt de lijnen niet op elk water zomaar even naar de overkant afspannen! Dus deze derde hengel

De derde hengel kon er in, aan de overkant. Deze legde ik nog om. Zo gezegd, zo gedaan. De hengel netjes afgespannen, tegen het struikje aan – op een plek waar je meerval mag verwachten.

Netjes uitgelegd, hengel mooi op spanning. Ik zit nog niet op de stoel en BAM, daar klapte hij meteen vol door de breeklijn heen. Stevig aangeslagen, maar helaas….een misser.

Snel weer uitgevaren. Het blijft even stil. 2 uur lang!

 

Stefan Tuin met een grote meerval van 1,70mHengel krom – de aanbeet!

Na twee uur sloeg ineens de hengel krom. Precies de hengel die omgelegd lag. Dus als de wiedeweerga het bootje in om de lijn los te halen uit de boom waarop deze was omgelegd. Het gevecht gaat door – dit lijkt een stevige vis. En zo blijkt ook. Een prachtige diep donker gekleurde meerval van 1,70! Eentje om trots op te zijn.

 

Een bonusvis!Meter meervalletje op de zeck pro cat hengel

Deze vis werd al snel gevolgd door een kleine bonus. Ik stapte in de boot om de hengel van de 1.70m meerval weer uit te varen. Met dat ik in de boot stap, begint ineens de volgende hengel te dansen. Ik er weer uit gesprongen, boot snel vastgelegd aan de pin en aangeslagen. Met als resultaat nog een prachtige metervis! Niet zo groot als de eerste, maar wel weer een mooi beest.

Hierna bleef het bij wat geklingel, weinig actie verder. Maar wat ben ik hier blij mee!

Hebben jullie ook leuke verhalen over het vissen op meerval? Deel ze met ons op [email protected] , of contact ons even op instagram of Facebook. Dan kunnen wij ze plaatsen. Leuk leesvoer voor collega meervalvissers!

 

 

Meer leesvoer

Dobbertje, bootje, dauwpieren. Meer niet!

Lees meer

Legendarische nacht met meerdere 2m+ vissen in Nederland met team Tom-Cat.nl

Lees meer

Grote Goudmeerval voor Mark Bentum team Tom-Cat.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu