Jullie verhalen

Legendarische nacht met meerdere 2m+ vissen in Nederland met team Tom-Cat.nl

Geen reacties

Een weekendsessie om niet snel te vergeten! Geen sessie is te vergelijken maar Luuk en Stefan overtreffen alles. Pr’s die sneuvelen, meerdere 2m+ vissen, dubbelruns en gezelligheid!

Weekend! Op pad naar de beoogde meervalstek

Op de vrijdag begon het weekend mooi op tijd. Met alle spullen al in de bus kwam de eerste whatsapp berichten al langs: Zin aannnnnn! Alsof we al wisten wat er ging gebeuren. Dit keer was de waslijn ook al meteen klaargemaakt. Want zoals je ziet: Dat was nodig! Er was namelijk iemand die het al een beetje aan zag komen…

Maar eerst: Aasvis vangen is ook gewoon nodig

Vrijdag ochtend besloot Luuk de Keijzer toch om de vrijdag al te gaan zitten. Daarop belt hij Merk Bentum: ”Zin om samen even aasvissen te vangen?” Waarop Mark zegt: ”Ja, is goed – doen we!”. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een uurtje genoeg voor heel het weekend. Want ja, ook aasvis vangen is belangrijk. Deze bewaren tot ze nodig zijn in een baitkeeper. Na dit uur zei Mark al, en ja – als Mark wat zegt, dan zegt het vaak ook echt wat: ”Het weer is goed en we hebben lekkere aasvis”.

Op de meerval stek aangekomen

Aangekomen op de stek bouwde Luuk zijn kamp op, aangezien hij dus toch besloot de vrijdag nacht alleen te gaan zitten. Zeg nou zelf: Dat is op z’n tijd ook wel eens lekker en de tijd dat je kunt gaan vissen is vaak schaars! Iets met dingen thuis…;)

Bij het opbouwen van het kampje was zoals gezegd de waslijn ook maar eens klaargemaakt. Want ja, het wordt warmer en de grote bakken komen meer en meer los.

De hengelsteunen goed in de grond geramd dat ze muurvast zitten, want ook dat bleek weer nodig deze sessie.

Meerval van 151 cm in Nederland

De avond valt – dat betekent activiteit van de meerval!

”Het was relatief rustig, tot klokslag 22.30. Een dikke klingel. Ik stap uit m’n stoel en op hetzelfde moment slaat de hengel helemaal dubbel. De dril begint – ik dacht zelf aan een vis van 140 – grof, een mooi gevecht. Na het heerlijke gevecht en de adrenaline die binnenkomt heb ik de vis op de onthaakmat liggen. Maar dan…

Een dubbelrun met meervallen terwijl ik alleen ben

Terwijl ik de meerval waarvan ik dacht dat deze 140cm was maar 151cm bleek nog Gewoon grote meervallen in Nederland en grote blijmaar net op de onthaakmat heb liggen, hoor ik nog een klingel. Ik zet met alle macht de haak en zet deze terug in de steun (hierom dus altijd je steunen muurvast hebben). Snel terug naar de vis op de kant, deze te water gelaten. Om vervolgens aan de dril te beginnen. Als ik vooraf wist wat dit voor een enorme meerval was, dan had ik deze nooit terug gezet in de steun. Maar het moest nu wel. De monster dril begon. Deze dril duurde wel even en dacht uiteindelijk bij de kant aangekomen dat de vis ca. 180cm tot 190cm zou zijn. Dit bleek dus 210cm te zijn!

Dit is een hele grote blij voor Luuk De Keijzer. De sessie is nu al geslaagd! Proberen te slapen dus…ook wel eens lekker.

Slapeloze nacht aan de waterkant

Na de enorme meerval van 2.10, gewoon in Nederland, was het voornemen rustig te gaan slapen. De hengels opnieuw uitgevaren en geprobeerd rustig te worden. Maar goed, slapen was kansloos. Vol met adrenaline en euforie lukt dat natuurlijk niet! En dat bleek mijn geluk te zijn. Klokslag 02:00 hoorde ik ineens echt alleen maar het kogeltje rollen van het topbelletje. Ik ga rustig recht zitten en ineens…BAM, dwars overal doorheen en hengel dubbel. De dril begon, ik voelde meteen al dat dit een kanon zou zijn. Nadat de armen weer even goed op spanning zijn gezet en de vis nabij de kant kwam schatte ik deze op ca. 170cm! Grote meerval 2.01cm

Deze inschatting was ook weer totaal verkeerd. Het bleek 201cm te zijn! De tweede enorme meerval, gewoon in Nederland in een tijdsbestek van nog geen 4 uren. Hoe ontzettend gaaf is dit! Ik moet hierbij ook de conclusie trekken dat ik slecht kan inschatten in het donker en water hoe groot de vissen zijn ? Wat is het toch slecht te zien soms!

 

De tweede nacht, anderen van Team Tom-Cat.nl arriveren

De tweede nacht was het gedaan met de rust. De andere mannen (Ronnie, Stefan en Mark) arriveerden langzaam en moesten de details van de verhalen die we al op de app hadden gehad natuurlijk horen. Ronnie had gezellig ook de kinderen mee! Snel werd het kamp uitgebouwd en de hengels paraat gemaakt. De gezelligheid ging los in combinatie met een goudgele pretcilinder. Stefan met nieuw PR van 185cm meerval in NederlandEn opeens…klingelklingel en Mad-Cat beetmelders begonnen te piepen. Daar ging de hengel van Stefan! Na een heerlijke dril kwam daar een dikke meerval van 185cm op de mat. Ongelofelijk weer, dit alles in één weekend. Gewoon in Nederland!

Een legendarisch weekend, deze kan weer in de boeken!

Ondertussen zijn de volgende avonturen alweer beleefd en in de maak voor de website – hou Tom-Cat.nl in de gaten.

Hebben jullie ook leuke verhalen over het vissen op meerval? Deel ze met ons op [email protected] , of contact ons even op instagram of Facebook. Dan kunnen wij ze plaatsen. Leuk leesvoer voor collega meervalvissers en meervalvissers in spé!

 

 

Meer leesvoer

Een nachtje afspannen met Stefan Tuin

Lees meer

Dexter van Silures_Catfish_Meerval op nieuwe stek

Lees meer

Dobbertje, bootje, dauwpieren. Meer niet!

Lees meer

Grote Goudmeerval voor Mark Bentum team Tom-Cat.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu