Softbaits

Het beste en het meest uitgebreide assortiment softbaits en shads en Twisters voor het meervalvissen vind je bij Tom-Cat.nl. Het meervalvissen wordt steeds populairder. Zo ook het meervalvissen met softbaits en shads. Shads blijven dan ook een enorm effectieve methode voor het vissen op meerval. Ook gedurende de winter. Door de mogelijkheid de shads ook hoger in het water aan te bieden, naast de mogelijkheid ze met kleine sprongetjes over de bodem te bewegen, kun je zo zowel de actievere als de passievere meervallen verleiden. Dit met alle kleuren en vormen shads. Voor 09.00 besteld? Dezelfde dag in huis!

Grote shads

Grote shads doen het perfect bij de meerval. Dit komt ook veelal door de hoeveelheid lawaai welke ze maken bij het neerkomen in het water en de verplaatsing van water - onderwater. Dus veel tumult in het water wanneer de grote shads door het water gaan. Grote snoek of snoekbaars zal er ook niet vies van zijn - dus wanneer je gericht vist op meerval met grote shads zul je her en der ook een grote snoek of snoekbaars vangen! Bij Tom-Cat.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan grote shads. Ook het milieuvriendelijke assortiment groeit snel!

Vissen op meerval en grote rovers met softbaits, shads en twisters

De softbaits, shads en twisters zijn er in vele soorten en maten, de ene maakt meer lawaai dan de ander. Dit kan per jaargetijde van belang zijn; in de winter zou het voor de meerval nuttiger kunnen zijn om met een wat rustigere V-tail te vissen. Terwijl je in de zomer je softbait of shad zo snel mogelijk op het wateroppervlakte wil laten klappen langs de hotspots van meerval en grote rovers om actie uit te lokken.

Verschillend gekleurde en getekende shads

De verschillende vormen en kleuren kunnen een groot verschil maken. Op sommige momenten wordt er meer op zicht gejaagd, waardoor juist een felle of een donkere kleur (afhankelijk van water en weer) het verschil kan maken tussen een aanbeet of blanken. Zo speelt hier de vorm (welke de waterverplaatsing bepaalt) ook een rol bij. Het is dus belangrijk om een assortiment te hebben voor jezelf, waar je ook gevoel mee krijgt en dus gaat vertrouwen. Goed te vissen met de shad claw rigs van black-cat.

Twisters en twin tails / double tails voor het meervalvissen

Twisters en Twin tails / double tails, net hoe je ze noemt, doen het ook goed bij de meerval, net als bij grote snoek. Door de dubbele staart ontstaat er dubbel zoveel actie onderwater. Dus er wordt meer water verplaatst, om de aandacht te trekken van de meerval. Deze zijn net als de normale shads te monteren, met loodkoppen of jigkoppen.

UV actieve shads & softbaits

UV actieve shads - die dus oplichten - worden steeds vaker gebruikt. Hiermee kan nét dat verschil gemaakt worden. Deze UV-active shads zijn ook nog eens milieuvriendelijk! Een van de verduurzamingen die de komende tijd verder zullen toenemen.

Pluggen & Spinnerbaits & lepels voor meerval

Naast grote softbaits en shads heeft Tom-Cat.nl nog veel meer kunstaas, speciaal voor het meervallen. Bekijk hier: Langskomen in de winkel nabij Zwolle, in Dalfsen is natuurlijk ook leuk! Zo zul je zien dat Tom-Cat.nl de beste winkel is voor het meervalvissen.

Merken

Menu