1. Home
  2. /
  3. Meerval haken

Meerval haken

Vis je op meerval dan gebruik je uitsluitend meervalhaken, meerval dreggen of cirkel-haken waar je volledig op kunt vertrouwen. Ook hiervoor geldt, geef liever iets meer uit aan speciale meervalhaken dan dat je meerval haken koopt die tijdens het hard drillen van een grote zware meerval openbuigen of afbreken. Bij Tom-Cat.nl vind je de beste meerval haken. Met de beste kwaliteit. En service waar je op kunt rekenen. De collectie haken is samengesteld door meerval vissers uit de praktijk en online zo duidelijk mogelijk weergegeven. Natuurlijk kun je ook in de winkel langskomen voor advies en hulp bij je keuze. Zo leer je ook de beste combinaties kennen qua haak gebruik. Wanneer je keuzes maakt in meerval haken, is de combinatie veiligheid en sluwheid van de meerval een belangrijk punt. Uiteindelijk zul je met je hand in de bek van de meerval zitten wanneer je deze wilt landen; dan is het wel zo prettig wanneer je de kans op een haak in je handen kunt verkleinen.

Kwalitatief assortiment meerval haken

Zoals gezegd is het belangrijk om goed na te denken over je haakkeuze. Enerzijds is de meerval enorm wantrouwig en leert deze snel wat voor hem / haar een goede keuze was en welke de slechte. Door te variëren in combinaties haak en aas-aanbod kun je je kansen op succes vergroten. Her en der wordt geadviseerd om bij ‘’lichtere omstandigheden’’ lichtere haken te gebruiken. Alleen heeft een meerval hier weinig boodschap aan - als een meerval toeslaat, is dat altijd maximaal. Dan wil je geen PR verspelen. Zorg dus dat je altijd voor kwaliteit kiest.

Enkele haken voor het meervalvissen

Enkele haken zijn praktisch de meest gebruikte haken. Zeer goed toe te passen op elke vorm van verticalen, maar ook het vissen met onderwaterdobbers. Met enkele haken verminder je de hoeveelheid ijzer / staal / aluminium onder water, wat een groot voordeel kan zijn bij grote wantrouwige meervallen. Dus ook qua haakgrootte kan variëren een duidelijk verschil opleveren in het aantal snorren wat je op termijn vangt. Bij het inzetten van takelsystemen worden de enkele haken aan de voorkant van de aasvis bevestigd - vaak in combinatie met een dreg aan de bovenzijde. Zo zijn de enkele haken ook goed te gebruiken met dauwwormen, het pelletvissen, het gebruik van calamares ofwel inktvis. Zorg er ten allen tijde voor dat je haakpunten goed scherp zijn. Test dit keer op keer. En neem voor de zekerheid een mee.

Dreggen voor het meervalvissen

De beste dreggen voor het meervalvissen vind je bij Tom-Cat.nl. Deze worden met name gebruikt wanneer er meer inhaak vermogen gevraagd wordt. Bijvoorbeeld bij het gebruik van grote aassoorten en bijvoorbeeld bij het gebruik van levend aas, in de rug. Het grote voordeel naast het goede vermogen in te haken in de harde bek van de meerval bij groot / levend aas, is het vermogen om massa te creëren. Op een enkele haak passen niet zoveel wormen als op de drie haakpunten van de dreggen. Hiermee kun je volume creëren, waardoor een meerval het aas nog beter opmerkt. Denk hierbij aan een stuk of 12 dauwwormen verdeeld over de dreg. Dat geeft een grote aaspresentatie, zeer levendig ook. Blijf altijd denken om je eigen welzijn en dat van de meerval: je hebt meer haakpunten, dus ook meer kans om de meerval of jezelf ernstige schade toe te brengen. Het gebruik van meer dan 1 dreg valt dan ook af te raden.

Dubbele haken voor het meervalvissen

Naast de enkele haken, dreggen en cirkle hooks zijn er ook de dubbele haken. Deze dubbele haken zijn vaak voorzien van een bevestigingsmogelijkheid aan de achterzijde, zodat deze in de aasvis of shad gemonteerd kunnen worden. Om twee haakpunten relatief dicht bij elkaar te hebben voor een grotere kans op inhaken.

Filters
Menu