1. Home
  2. /
  3. Meervalhengels
  4. /
  5. Meerval afstandshengels

Meerval afstandshengels

Een veelgebruikte en zeer effectieve techniek is het vissen met meerval afstandshengels, om af te spannen  over grotere afstanden op meerval. Middels het afspannen is het mogelijk om statisch te vissen in snelstromend water of lastig bereikbare plekken, daar – op de plekken waar zich vaak meerval bevindt. Hiervoor zijn verschillende technieken. Namelijk:

Vissen op meerval met onderwaterdobbers
Vissen op meerval met een boeiensysteem
Afspannen naar overhangende takken en aasplekken
Vissen met zwaar lood (niet té sterke stroming)
Afspannen vanuit de boot

De lengte van Meerval Afstandshengels voor het afspannen

De lengte van afstandshengels voor het meervalvissen en het afspannen verschilt of je dit op korte of lange afstand doet, of dat je dit vanaf de kant of vanaf de boot doet. Afstand vissen op meerval kan je op verschillende manieren toepassen zoals;
  • Meervalonderwaterdobbers
  • boeiensysteem
  • afspannen naar overhangende takken.
De Meervalhengels die hiervoor gebruikt worden hebben een lengte van > 300cm. en een krachtige body. Deze lengte is nodig om de meerval lijn hoog uit het water te houden bij afspannen en om goed de meervalhaak te kunnen zetten. Als je vanuit de boot op afstand vist kan een meerval hengel met een lengte van 275cm, ook nog volstaan. De juiste meervalhengel voor de statische visserij hangt veel af van het watertype wat je bevist en welke maten je gemiddeld verwacht te vangen. Wordt er bijvoorbeeld gevist op de Italiaanse rivier De Po heb je te maken met sterk wisselende waterstanden waarbij er soms wel met 500 gram zwaar lood gevist moet worden. Tel je hier nog een aasvis bij op van 500 gram dat kom je ter conclusie dat je een beul van een hengel nodig hebt om de meervallen van 100kg wat hier geen uitzondering is de baas te kunnen. Met deze statische visserij wordt er meestal gevist met aasvis of dauwwormen als aas. Belaag je de meerval in de Westeinderplassen in Nederland waar de gemiddelde maat 20kg is en weinig obstakels en geen stroming is zijn dit soort buitenland meervalhengels niet aan de orde en heb je voldoende aan een hengel met een werpgewicht van 100-200gram. De lengte van de hengels wordt bepaald door de afstand die je vist, vis je onder de kant op de rivieren is 3 meter meer als voldoende, vis je in Spanje met de vismeelpellets verdient 3,60m de voorkeur (meestal hebben deze 5lb actie).

Merken

Menu