1. Home
  2. /
  3. Meervalhengels
  4. /
  5. Meerval boot-verticaalhengels

Meerval boot-verticaalhengels

Het verticalen op meerval wordt steeds populairder en er worden schitterende vangsten mee behaald. Het verticalen is dan ook een techniek die bij uitstek wordt toegepast vanuit de bellyboot of visboot. Het is enorm actief, je kunt er veel water mee beslaan qua gebied. Bij Tom-Cat.nl vind je de kwalitatief beste verticaalhengels voor het meervalvissen. Ook vind je hier een kwalitatief assortiment aan boothengels.

Geloof ons, er is niets mooier dan wanneer je aasvis aan de Fireball montage ineens uit het niets wordt gegrepen. Met deze manier van vissen worden vooral de passieve meervallen tot bijten verleid door de aasvis plotseling “voor hun bek” te presenteren waardoor de meerval agressief zal reageren.

Maar ook het vissen vanuit de boot met een dobber is zekers zo spectaculair. Het blijft iets moois van het vissen: turen naar een dobber, wachtend op actie op een aasplek. Of de boothengel drift met een fireball montage mee. Ook hier weer ongekend veel mogelijkheden met de meerval boothengel.

Meerval verticaalhengels

Meerval verticaal hengels kenmerken zich vaak door de beperkte lengte. Deze zijn wat korter. Je kunt ze vaak (check altijd even) gebruiken met zowel meerval molen als meerval reel. De lengte van een verticaal hengel is vaak tussen de 1.70 en 2.10. Afhankelijk van je technieken / voorkeuren natuurlijk. Bij deze visserij op meerval is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt met je verticaal hengel + molen / reel. Op basis van de verschillende diepten, het net even bewegen van een tros dauwpieren, teaser, je shad of fireball, deze net weer even stil houden, worden je successen bepaald. Ook belangrijk te bepalen met welke montage je het beoogde water kunt bevissen. Is er veel stroming, is het diep, zul je zwaarder moeten vissen om je montages in beeld te houden. Hoe zwaarder je moet vissen, hoe stugger je verticaal stok ook moet zijn. Maar let wel - houd dat gevoel. En zorg dat je kunt blijven genieten van de drills! Ook je meerval lijn speelt een grote rol in hoeverre je in staat bent goed te kunnen vissen op de fishfinder. Hoe dikker de lijn, hoe ruwer - hoe meer water weerstand, des te lastiger in beeld te houden. Ga daarom niet té dik vissen, pas je lijn ook aan op de situatie.

Meerval verticaalhengels en boothengels aanschaffen doe je bij Tom-Cat.nl

Bij Tom-Cat.nl hebben we een breed maar kwalitatief sterk assortiment meerval verticaalhengels en boothengels voor u waar we zelf 100% achter staan. Met name merken als: Zeck, Black Cat, Mad-Cat en Uni-Cat leveren hier kwaliteit in. Bij alle verticaalhengels vind je alle technische informatie terug en krijg je een duidelijk beeld bij het aanbod van deze boothengels. Wil je de hengel liever vasthouden en uitproberen in de winkel? Kom gerust langs in de winkel. Ook gezellig, om meteen kennis te maken met het team van Tom-Cat.nl.

Meerval hengels voor het vissen vanuit de Bellyboat

Voor het vissen vanuit de bellyboat op meerval is het handig om een niet al te lange hengel te nemen. Dus ergens tussen de 1.70 - 2.10. Natuurlijk zijn er uitzonderingen! Ook de manier van vissen, aaskeuze, op welk water - met hoeveel stroming etc. bepalen veel hierin. De belangrijke aspecten zitten hem ook in hoeveel gevoel je hebt met de hengel, gewicht en of je graag met molen of reel vist. Kortom; overweeg zorgvuldig!

Zeck V-stick stick en Zeck V-stick+

Onder de meerval verticaalhengels is de Zeck V-stick een van de bekendste hengels. De hengel is super gevoelig, maar met enorme body. Precies datgene wat je wil. Met de Zeck V-stick van 172cm geschikt voor 200g en de Zeck V-stick+ van 190 cm en geschikt tot ca. 250g. Deze paradepaartjes van Zeck zijn beide 1-delig. Met de lengten van 1.72 en 1.90 perfect voor het verticalen. Naast dat er gemakkelijk 100+kg mee gevangen kan worden, is het ook nog eens een prachtige verticaalstok om te zien. Wat wil je nog meer?

Merken

Menu