1. Home
  2. /
  3. Meervalhengels
  4. /
  5. Meerval spinhengels

Meerval spinhengels

Bij Tom-Cat.nl vind je alle kwalitatief sterke meerval spinhengels om direct te kopen in de webshop, of in de winkel te testen en voor uitleg. Bij de keuze van de juiste kunstaas hengel is het belangrijk te bepalen of je vist vanaf de oever, boot, of belly-boat vist. De hengel moet namelijk ten allen tijde licht genoeg zijn (je bent er meerdere uren achtereen mee aan het werpen en bewegen), maar moet ook een stevige body hebben om een zelfs al een kleinere meerval te kunnen stoppen. En ook van dusdanige kwaliteit om de grote snorren te kunnen drillen van 1.50m+. maar ook om het leuk te hebben tijdens de drill bij een kleinere meerval. Kortom – een keuze waar we je graag bij helpen.

De hengel voor het actief spinvissen op meerval vanaf de kant

Het is handig en aan te raden om een hengel te kiezen van 2.70m tot 3.00m. Dit is lang genoeg om over rietkragen, schuin aflopende gladde beddingen en aflopende kribben te vissen. En de nodige overhangende takken etc. natuurlijk. Deze hengels moeten genoeg stopkracht hebben wanneer een meerval er vandoor gaat, richting bijvoorbeeld takken - of simpelweg de bocht om. Alles natuurlijk in combinatie met de juiste meerval molen.

Hengels voor het actief meerval vissen vanaf de boot

Voor het actief vissen met kunstaas op meerval vanaf de boot is het aan te raden om een spinhengel te kiezen tussen de 2.00m tot 2.60m. Vanaf de boot zul je ook meerdere manieren aanhalen om ‘’actief’’ maar soms ook wat minder actief, middels een fireball montage bijvoorbeeld - een aanbeet te willen versieren. Super geschikt tijdens een drift!

Meerval spinhengels voor de belly-boat

Actief vanaf de bellyboat achter de snorren aan vraagt om nog wat kortere spinhengels voor het meervalvissen. Dit omdat je al heel erg dicht op het water zit, waardoor een lange hengel allereerst ook minder handelbaar wordt. Maar je wil ook voorkomen dat je lijn in je flippers komt. Kortom: lengte beperken van de hengel om het praktisch te houden. Afhankelijk van je eigen lengte en hoe hoog je boven het water zit, hoe lang je benen zijn etc. maar gemiddeld zul je hiervoor uitkomen lengten tussen de 1.90 en 2.40m. En niks is goed of slecht, het hangt uiteindelijk ook sterk af van eigen voorkeur voor lengte van een hengel icm methode van vissen.

Het werpgewicht van meerval spinhengels / kunstaas hengels voor het actief  meervalvissen

Doordat de bouw van de hengels, de eigenschappen daardoor - de methode van het vissen op de meerval totaal uiteen lopen is het niet eenduidig te zeggen wat nu specifiek voor je doeleinden het beste werpgewicht is. Doorgaans, voor de actieve visserij kun je vertrouwen op een werpgewicht tussen de 60-180 gram. Veel zwaarder zul je gemiddeld zien niet gooien, hier zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Ben je er nog niet zeker van? kom even langs of neem contact op. Dan helpen onze meervalvissers je graag bij het maken van de juiste keuze in materiaal.

Meerval spinhengels kopen doe je bij Tom-Cat.nl

Bij Tom-Cat.nl hebben we een breed maar kwalitatief sterk assortiment meerval spinhengels waar we zelf 100% achter staan. We voeren met name de merken: Zeck, Black Cat, Mad-Cat en Uni-Cat. Bij de producten vind je alle technische informatie terug en krijg je een duidelijk beeld bij het aanbod van spinhengels. Wil je de hengel liever vasthouden en uitproberen in de winkel? komt gerust langs! De koffie staat klaar.

Merken

Menu