Nieuws

Wereldrecord Meerval (update 31-05-2023)

Geen reacties

Wat is nu de grootste meerval ooit die gevangen is? Hier vind je de huidige wereldrecordhouders!

Het is nog maar een ruime maand geleden, maar nu al is het oude record van Stefan Seuss verbroken! CHECK DIT.

MADCAT Pro Staffer Alessandro Biancardi Schokt de wereld met een meerval van 285 cm op 31 mei 2023!

Alessandro Biancardi schokt de meervalwereld met een nieuw wereldrecord, slechts een ruime maand na de vorige – door Stefan Seuss. Wat een ONGELOFELIJKE vis! Het vette is ook: Gevangen met kunstaas op de PO in Italië.

Het was onmogelijk de vis te landen in de boot, logischerwijs. Hij landde de vis op het ondiepe.

Er is wederom gekozen om de vis niet te wegen. Het formaat van deze vissen vraagt er om ze in het water te houden. Zo hoort het! Respect voor de meerval.

Gefeliciteerd Alessandro Biancardi & MADCAT!

Hier de foto’s van dit enorme bijzondere exemplaar.

Alessandro met het nieuwe wereldrecord Meerval Meetlint laat 285cm zien Bek van de 285 cm wereldrecord vis Poseren met de grootste meerval ter wereld Volledige lengte van de vis in beeld, 285 cm

Alessandro’s enorme meerval verslaat het vorige wereldrecord met 4cm en de vis is een resultaat van 23 jaar hard werken!

Who’s next?

Stefan Seuss met een 281 cm wereldrecordhouder tot eind mei 2023

Tot eind mei was Stefan Seuss van Black Cat de trotste recordhouder met de grootste meerval ter wereld ooit gevangen. Met maar liefst 281 CM een kolossale vis. Wereldrecord MeervalWat een geweldige vangst. Hij is niet gewogen, voor het welzijn van de vis. Wegen levert extra stress op, wat niemand wil. Geschat wordt dat deze ruim over de 140kg woog.

Eerdere meervalrecords van de Europese meerval wereldwijd

Bij het meervalvissen zijn er veel records die records zijn omdat ze zelf-uitgeroepen zijn. Of ze worden zogezegd niet ingediend bij de autoriteit die daarover gaat. Of dat uitmaakt? We vinden het allemaal prachtig en weten ondertussen ook echt wel dat de wereldrecords allang verbroken zijn, maar dat ze daarover niks bekend maken. Uit angst dat de stekken drukbezocht worden.

Dino Ferrari met het eerdere record

Dino Ferrari

hield het eerdere ”record”. Met de gigantische meerval van ook ruim over de 140 kilo, gevangen op de Po – Italie. Met een lengte van ”maar 273 cm” en toch al zo ontzettend zwaar. Waar tot voorheen, voordat Stefan het monster van 281cm ving, het hoogste aantal monsterlijk grote meervallen vanaf kwam. Interessant dus!

Peter Hutting

Wie kent hem niet ondertussen? Op jacht naar de grootste meerval ter wereld. Momenteel trekt hij de ene na het andere monster uit het water. Je zou denken: Het is een kwestie van tijd! Momenteel is de grootste 270cm van Peter.  Hij vestigde al een nieuw Caspe record met een meerval record van 263cm daar. De vis van 270cm was al weer een stap verder…

Grootste meerval gevangen ooit gevangen in Nederland

In Nederland worden ook steeds vaker enorme meervallen gevangen. In potentie is Nederland natuurlijk ook een perfect land om monsterlijke formaten te herbergen. Door de opwarming voelt een meerval zich steeds beter op z’n plek. En natuurlijk zijn er nog tal van andere factoren die een rol spelen.

Momenteel staat het Nederlandse record (zie ook op het artikel over de meerval) op 243cm. Gevangen in de Biesbosch.

Wanneer vang jij je grootste meerval?

Bij Tom-Cat.nl zijn we continu bezig om het juiste assortiment aan te bieden waarop je kunt vertrouwen, helemaal bij zulke grote vissen. Want je kiest niet wat er bijt op je aas…dat kan zomaar het volgende record zijn! Daarom hebben we Tom-Cat Tutorials in het leven geroepen. Stap voor stap uitleg bij alle manieren van vissen, knopen, onderlijnmontages etc. etc.

Vergeet niet te abonneren. Nieuwe tips & tricks volgen elkaar snel op.

Leren te vissen op meerval met Tom-Cat. Als de grootste Meerval specialist van de BeNeLux voorzien we de meest bekende vissers van alle materialen. Deze vissers delen weer veel tips – die komen zo uiteindelijk, met goedkeuring – bij jullie terecht.

Ben je al geabonneerd? Leuk als je een berichtje of comment achterlaat.

 

Tom-Cat Tutorials – hier leer je meervalvissen

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meervalvissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Meer leesvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu