Nieuws

Meerval Mania 2023

Geen reacties

Meerval Mania wordt groter en spannender dan ooit. In 2023 zal Meerval Mania plaatsvinden op 3 & 4 juni!

Meerval Mania 2023: 3 & 4 juni –> GRATIS TOEGANG

Na succesvolle eerdere edities in 2019 & 2022 is Meerval Mania 2023 het Grootste Meerval Evenement van Europa. Dit jaar zelfs 2 dagen! 

Groter en informatiever dan ooit, op een plek waar alle vissers, meervalvissers en meervalvissers in spé bij elkaar kunnen komen. Heb jij ook maar een beetje interesse in de meerval? Kom dan naar Meerval Mania 2023 op 3 & 4 juni naar Fishing Adventure in Enschede. Hier zullen het twee bomvolle dagen worden met vangsten (zwemt meerval boven de 2.50+), workshops, markten, lezingen, demo’s – noem maar op. Voor jong & oud! Uitgebreide beschrijving, alles over de lezingen, plattegronden en time-tables lees je verder op deze pagina.

Adres:
Rutbekerveldweg 275
7548 PP, Enschede
Nederland

INTRO MOVIE Meerval Mania 2023

Dit is de officiele introductie-movie van Meerval Mania 2023! ?

Het grootste meerval evenement van Europa – Gratis toegang!

Logo Meerval Mania 2023

In samenwerking met Fishing Adventures organiseren we het allergrootste evenement voor meervalvissers. Het evenement zal zoals gezegd plaatsvinden op Fishing Adventures in Enschede. Deze locatie voldoet aan alle eisen en heeft zelfs meer dan gehoopt! Van mega groot water, bomvol met de grootste meervallen (250cm+) en steuren die NL kent, horeca, mooie ruimtes voor alle lezingen. En natuurlijk een juist café waar lekker nagepraat en verhalen kunnen worden verteld. En dat twee dagen!

Live demonstraties en live vangsten van Meerval en Steur

Gedurende het gehele event zal er op het festival terrein continue gevist worden op de allergrootste meervallen! Dit gebeurt vanaf minimaal 4 stekken vanaf de kant en vanaf 2 bellyboats. Gedurende het evenement zul je dus veel meervallen en waarschijnlijk ook steuren gevangen zien worden. Hoe gaaf is dat?!

Zo kun je de pro’s aan het werk zien. Hoe ze nu de hengels afspannen, hoe ze de pellets bevestigen. Hoe ze de stekken bevissen dus. Op elke manier! Ben je daar benieuwd naar? Je ziet het de gehele twee dagen. Wie weet krijg jij de hengels in handen gedrukt en mag jij een monster drillen. Dat is toch gaaf?!

Het kantvissen op meerval in de praktijk kun je zo op elke manier zien, leren, ervaren en de pro’s alles vragen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de bellyboat experience!

Bellyboat demonstraties en bellyboats uittesten

Wil jij weten hoe het is om met een belly-boat het water op te gaan? Dit is je kans! Zo kun je praktisch alle bellyboats testen. Ze liggen er klaar voor. Je wordt begeleid door zeer ervaren Bellyboaters! Deze bellyboaters zullen ook hun kunsten laten zien. Peter Hutting gaat op jacht naar het meerrecord meerval en steur!

Wil je nu alvast een begeleid tripje met een specifieke bellyboat GRATIS reserveren? Mail dan naar: [email protected]. Dan zorgen wij dat je op 3 of 4 juni met het gewenste bellyboatje te water kunt onder begeleiding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Twin-Turbo van Float Plus ;).

DE KWAKBAK returns – leren klonken in de kwakbak!

De kwakbak zal aanwezig zijn voor natte handen! Wil jij de beste clonk ever produceren? Laat het zien in de kwakbak. Ervaren meervalvissers zullen je laten zien hoe je omgaat met het beste kwakhout van Tom-Cat.nl 😉 Dit is een hit gebleken afgelopen jaar. Het is natuurlijk super leuk om te kijken hoe je goed kunt clonken. Dat is nog niet zo makkelijk!

Big Game fishing voor jong & oud – de Adventure Lagoon

Vissen in de Adventure Lagoon voor Jong & Oud

Wil jij snel even een paar uur vissen op steur, meerval, karper, striper, black bass – witvis of andere verassingen? Dan kun je speciaal tijdens Meerval Mania onder begeleiding van een professionele Visgids voor maar 6 euro per uur vissen. Dit is Inclusief materiaal! De perfecte gelegenheid om ook de kleinsten mee te nemen naar de waterkant en kennis te laten maken met het vissen op bijvoorbeeld meerval en steur. Een geweldige ervaring!

Workshops en Lezingen van wereldberoemde meervalvissers

Tijdens meerval mania 2023 zullen er door wereldberoemde meervalvissers, bekend van TV, lezingen en workshops gegeven worden waarin ze alle kennis en tips & tricks delen hoe jij gericht achter de meerval aan kunt. Met verhalen, anekdotes en vooral veel praktijkervaring nemen ze je mee in hoe je het vissen op meerval kunt beleven. Er zullen dit jaar maar liefst DRIE lezingen met bizarre inhoud gegeven worden.

Lezing #1: Jakub Vagner – Bekend van National Geographic Channel – FishJakub Vagner - Wereldberoemd meervalvissers - Meerval Mania Warrior & TV presentator

Jakub Vagner neemt ons mee in zijn avonturen op jacht naar de allergrootsten. Maar ook in hoe slim en kwetsbaar een meerval eigenlijk is. Met zijn enorme ervaring van het levenslang vissen op de allergrootste zoetwatergiganten zul je bizar veel leren. Maar bovenal geïnspireerd raken. Naast de lezing kun je ook gewoon een praatje met hem maken of met hem op de foto. Wij vinden het enorm vet dat de persoon waar we als kind naar keken, nu op Meerval Mania hebben om jullie net zo te inspireren!

Lezing #2: Albert Dekker – MadCat pro-staffer en bizar ervaren en energiek Nederlandse Meervalvisser

Grote meerval voor Albert Dekker - MM23Albert Dekker neemt in alle enthousiasme en ervaring jullie mee in het meervalvissen vanaf de kant. Iets wat voor velen één van de eerste kennismakingen was met een meerval, of zal worden. Want uiteindelijk is kantvissen toch behoorlijk laagdrempelig! Maar hoe doe je dat nu precies? Albert ving al talloze meervallen in Nederland, zo ook een albino tijdens de opnames voor de intro-movie. Tijdens het evenement zal hij ook aan het vissen zijn – zijn woorden worden dus het gehele weekend omgezet in daden. Neem je ook een kijkje bij hem aan de waterkant?

Albert gaf al heel veel lezingen in klassen. Heeft dus ook veel ervaring in het overbrengen van al zijn kennis. Wat het extra waardevol maakt.

Lezing #3: Catfish0138 – Een stille grootheid in het meervalvissenCatfish0138 met Enorme Meerval MM23

Catfish0138, Roberto – iemand waar je niet vaak iets van hoort. Hij maakt bizarre avonturen mee, gaat bizar structureel te werk met het vissen op meerval en vastberadener dan wie dan ook om het nieuwe wereldrecord te vangen. Hij neemt jullie mee in beeld en geluid op zijn avonturen op jacht naar de allergrootsten! Dit leverde hem al bizarre vissen op. En de nodige vermeldingen in de media. Hij sleurt jullie mee in zijn avonturen, manieren van vissen, het aanvissen. Alles. Een uniek inkijkje! ? Dit mag je absoluut niet missen, een unicum ook weer.

Peter Hutting en Paul Breems met recordvis

Lezing #4: Peter Hutting – Weinig mensen hebben zoveel meerval gevangen in zo’n korte tijd, van deze afmetingen.

Peter Hutting heeft 270cm+ meervallen gevangen en vangt aan de lopende band 250cm+ vissen. Dat is geen geluk, dat is een manier van vissen – door hem ontwikkeld. Velen kennen hem al van het vangen van enorme vissen, ook in grote aantallen. Onwijs gedreven om de allergrootsten te vangen. Je kunt hem eigenlijk niet gemist hebben afgelopen periodes. Spreken doet hij eigenlijk nooit op events, maar voor deze keer maakt hij een uitzondering.

Hoe vet is het om daar bij te zijn? Hij zal je veel kunnen meegeven aan kennis hoe je de meerval bevist vanuit de belly. Maar ook over het gedrag. Bovenal: De beleving, de avonturen.

Deze unieke aangelegenheid mag je niet laten lopen. Samen met zijn maatje: Paul Breems (mede-recordhouder NL, je zag hem nog in Hart van Nederland) neemt hij jullie mee.

Kortom: Uniek en een primeur – dit mag je niet missen!

Meerval markt & stands – Only quality products voor Meerval!

Een totale meerval markt en stands van de bekende meerval merken zullen natuurlijk niet ontbreken. Alle materialen die je eventueel nodig zult hebben vind je hier! Denk hierbij aan de gerenommeerde merken als: Black CatMadCatZeckUni-Cat, Vagner Fishing, en nog veel meer. En natuurlijk ook Tom-Cat.nl. Zo zullen we de komende dagen nog veel meer stands toevoegen. Ook Float Plus zal aanwezig zijn – met de nieuwste innovaties voor de bellyboats, zoals de Twin-Turbo! 12bb met customisable belly’s. Zo kun je ook de nodige nieuwe productpresentaties verwachten. Dit wordt gaaf!

Voor de meervalvissers en big game fishers willen we alleen het beste, zo zijn uiteindelijk ook alle stands ingevuld door alleen de beste suppliers en merken. Only quality products geldt hier ook!

Een greep uit de deelnemende stands:

 • MadCat
 • BlackCat
 • Zeck
 • UniCat
 • Vagner Fishing
 • Tom-Cat.nl
 • Navionics
 • Voltacase
 • FloatPlus
 • Raptor
 • Bigcatfishhunting
 • Erpo-Baits
 • Cremers Custom Products
 • 12bb.eu
 • Ehmanns Fishing
 • Fishing Impact
 • Meer volgt de komende dagen 😉

De plattegrond & folder + programma – save a tree!

Hierbij vind je de plattegrond van het terrein, evenals het programma.

Hier vind je de plattegrond (klik hier voor download)

Hier vind je de folder (klik hier voor download)

Hier vind je de timetable voor de lezingen (klik hier voor download)

Overnachten op Meerval Mania 2023

Voor het eerst is het mogelijk met Meerval Mania om te overnachten op het terrein. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij. Op onderstaande afbeelding kun je de details zien voor het overnachten!

Overnachten op Meerval Mania

Wat houdt deze overnachting in?

Gezellig op de camping met je vrienden! Voor slechts 17,50 p/p per nacht. Kom je met de camper? Dat kan op de camperplaats. De kosten daarvoor bedragen 22,50 per persoon per nacht. Dit alles is inclusief toeristenbelasting, servicekosten en stroom.

Ontbijtbuffet mogelijk: een uitgebreid ontbijtbuffet met lekkere drankjes, broodjes, live cooking egg-corners. Je kunt je dag niet beter beginnen voor met 10 euro p/p.

Maak er een onvergetelijk weekend van! Wil je hiervoor gebruik van maken? Neem dan contact op met: 06-28181187 of 06-41189424 of mail naar [email protected].

Laat je weten of je komt via het Facebook Event?

Plattegrond Meerval Mania 2023

Hier vind je plattegrond, Timetables & flyer van Meerval Mania 2023 straks!

Meerval Mania 2022 AFTERMOVIE!

Wat was het mooi, wat een prachtige dag. Geweldige sprekers en activiteiten om iedereen meer te leren over het vissen op meerval. Bovenal een gezellige dag voor vissers en meervalvissers onder elkaar. Op naar 2023!

Heb je verbeterpunten voor ons? mail ons dan! [email protected]!

Iedereen bedankt voor het komen en alle hulp. Zonder de hulp van alle vrijwilligers was dit niet gelukt! Bedankt!

Tot 3 & 4 juni!

Tight Lines,

Team Tom-Cat.nl
Richard Kloosterman & Erwin Enter

Meer leesvoer

Wereldrecord Meerval (update 31-05-2023)

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu