Tips & Tricks

De Albright Knoop

Geen reacties

In deze video en dit artikel leer je gemakkelijk de Albright Knoop te leggen. Dit is een van de beste en stevigste knopen om twee lijnen van verschillende diktes of materialen met elkaar te verbinden, met behoud van bijna alle oorspronkelijke sterkte van de lijnen. Benieuwd hoe makkelijk dit gaat? Bekijk de video!

Het maken van de Albright Knoop

Een van de meest betrouwbare en veelzijdige knopen is de Albright Knoop. In dit artikel bespreken we de Albright Knoop, zijn toepassingen in de visserij, en hoe deze knoop essentieel kan zijn voor allerlei vistechnieken. Vergeet niet te liken, subscriben en een comment achter te laten! Dat waarderen we zeer.

Hoe Knoop je de Albright knoop?

 1. Start met een Lus: Maak een lus met de dikkere lijn (leader) en houd deze stevig vast.
 2. Lijn Door Lus: Steek het uiteinde van de dunnere lijn door de lus en laat ongeveer 15 cm overlappen.
 3. Wikkelingen Maken: Wikkel de dunnere lijn om de dubbele lijnen (de lus en de dunnere lijn) ongeveer 10 keer, werkend terug naar het begin van de lus.
 4. Door de Lus: Steek het uiteinde van de dunnere lijn terug door de lus, zorg ervoor dat het aan dezelfde kant uitkomt als waar het begon.
 5. Aantrekken: Bevochtig de knoop en trek voorzichtig aan alle uiteinden om de knoop strak te trekken. Zorg ervoor dat de wikkelingen netjes naast elkaar liggen.
 6. Trimmen: Knip het overtollige lijnmateriaal af, maar laat een klein stukje over voor extra veiligheid. Brand dit eventueel nog even dicht, zonder de hittebron de hoofdlijnen te laten raken

De video voor het knopen van de Albright Knoop:

Abonneer snel! Leuke acties zullen volgen en je ziet meteen de nieuwste video’s!

Leren te vissen op meerval. Dat doe je bij Tom-Cat! Daarom zijn we gestart met ons eigen Youtube-kanaal.

In deze video maakten we gebruik van de volgende product(categorieën):

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

Voordelen van de Albright Knoop

 1. Sterke Verbinding: De Albright Knoop is ideaal voor het verbinden van lijnen met verschillende diameters en materialen, zoals gevlochten lijn met monofilament of fluorocarbon. Dit is cruciaal voor het meervalvissen, waarbij je vaak een dikke leader moeten bevestigen aan een dunnere hoofdlijn​.
 2. Veelzijdigheid: Deze knoop kan gebruikt worden met verschillende soorten lijnen en materialen, wat hem geschikt maakt voor diverse vistechnieken en omstandigheden. Of je nu mono, fluoro of gevlochten lijnen gebruikt, de Albright Knoop werkt altijd.
 3. Duurzaamheid: De knoop behoudt een significant deel van de oorspronkelijke sterkte van de lijnen, wat belangrijk is bij het drillen van de grootste meervallen. Dit zorgt ervoor dat de verbinding niet faalt tijdens de aanbeet, het aanslaan of zoals gezegd de dril.
 4. Eenvoudig Te Leggen: Hoewel het wat oefening vereist, is de Albright Knoop relatief eenvoudig te leren en te leggen. Dit maakt hem toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren vissers​. Test je knoop altijd even!
 5. Weinig oppervlakte / profiel: De knoop is niet dik of hoog, waardoor het weinig extra weerstand oplevert. Het is een redelijk vlak profiel dus. Wier etc. gaat hier veel gemakkelijker langsheen en blijft dus minder hangen dan bij het gebruik van bijvoorbeeld wartels.

De toepassingen van de Albright knoop bij het meervalvissen

Meervallen zijn bijzonder sterk en zwaar, dit vraag extra van jou en aan de uitrusting en technieken die jij als meervalvisser gebruikt. Hier zijn enkele toepassingen waarom de albrightknoop uitstekend geschikt is voor de meervalvisserij:

 1. Verbinden van Lijnen met Verschillende Dikte of Materiaal:De Albrightknoop is ontworpen om twee lijnen van verschillende diktes of materialen met elkaar te verbinden. Dit is vooral nuttig bij het bevestigen van een dikke monofilament of fluorocarbon leader aan een dunnere gevlochten hoofdlijn.
 2. Gebruik met Gevlochten en Mono Lijnen:Deze knoop wordt vaak gebruikt om gevlochten lijnen aan monofilament of fluorocarbon lijnen te bevestigen. Dit biedt een combinatie van de hoge treksterkte van gevlochten lijn met de schuurvastheid van mono of fluorcarbon. Een veelgebruikte combi!

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meerval vissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Meer leesvoer

Het vissen op meerval in gesloten tijd

Lees meer

Alle informatie over het vissen met de verschillende onderwaterdobbers

Lees meer

Vast Loodsysteem voor het Meervalvissen

Lees meer

Welke Accu kies je voor je Bellyboat, Uitvaarboot of Fishfinder?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu