Tips & Tricks

Fireball montages voor het meerval vissen

Geen reacties

Het vissen met een fireball op meerval zie je op veel filmpjes. Hier leer je hoe je een fireball montage in elkaar knoopt om op meerval te vissen met zowel dood als levend aas, en ook wormen. Een super effectieve methode om verticaal achter de prachtige meerval aan te gaan.

Fireball montage voor het vissen levende en dode aasvis – twee varianten

Het knopen van een fireball lijkt ingewikkeld, maar wordt gemakkelijk met deze video van de Tom-Cat tutorials en deze afbeeldingen. Na het bekijken van deze video knoop je zelf in no-time een fireball montage naar wens van eigen gebruik. Zo kun je gemakkelijk je aasvis op precies de juiste diepte aanbieden, op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Video van het knopen van de fireball riggs

In deze video zie je precies hoe je de fireball riggs knoopt. Je ziet op de thumbnail al een tweetal mogelijkheden voor de perfecte presentatie van de aasvissen!

Vergeet niet te abonneren. Nieuwe tips & tricks volgen elkaar snel op. En leuke acties =) P.S. check de blooper op het einde ?

Leren te vissen op meerval met Tom-Cat. Als de grootste Meerval specialist van de BeNeLux voorzien we de meest bekende vissers van alle materialen. Deze vissers delen weer veel tips – die komen zo uiteindelijk, met goedkeuring – bij jullie terecht.

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

Hoe zien deze fireball montages er uit tijdens het vissen? De Forel als aasvis aan de rode fireball

De benodigdheden voor het riggen van de fireball zijn redelijk gelijk aan de andere end-tackle benodigdheden. De grootste toevoeging is natuurlijk de zware fireballs.

○ Leader: Black-Cat Zeus Universal leader (0,80mm)
○ Haak: Black Cat Gripper haak 2/0
○ Gripper haak: Black Cat Ghost Gripper haak
○ Gele Cat ball: Black Cat Catball Glow
○ Rigtube: Rode kleur rigtube
○ Dreg: Zeck pro treble Dreg
○ Fireball: Black cat fireball ROOD

Volg de instructies in de video om zo de montage van hiernaast na te maken!

Er zijn verschillende gewichten van de loodkoppen, haakmaten etc. beschikbaar. Hierin kun je dus naar believen aanpassen op je eigen visserij. Uiteindelijk is de montage die het langst in het water ligt op de juiste plek diegene die het meeste vangt. Uitzonderingen daargelaten.

Fireball voor het vissen met wormen

Meerval gevangen op de fireball met dauwpieren

De fireball is ook ideaal voor het vissen met wormen. In de gesloten tijd mag je toch geen teasers en dergelijke gebruiken. Dan zijn de fireballs van perfecte nut om wormen aan te bieden aan de meerval. Met name de platte onderkant is handig om hem soms even over de grond te laten stuiteren, om zo de bodemhangers ook veilig te kunnen belagen. Doordat de haak zijwaarts zit, bijt de meerval ook vaak recht over de haak heen.

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meervalvissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Meer leesvoer

Alle informatie over het vissen met de verschillende onderwaterdobbers

Lees meer

Pelagische shad riggen met Shad Claw Rig

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu