Tips & Tricks

Meerval onderlijn met spliceable leader

Geen reacties

Gemakkelijk een meerval onderlijn maken voor het pelagisch / vissen met kunstaas op meerval? Check deze video en dit artikel. We leggen zo gemakkelijk mogelijk uit hoe je met spliceable leader een onderlijn kunt maken die veel weg heeft van snoekonderlijnen. Een wartel en bijvoorbeeld een twistlock om snel te kunnen wisselen. Of met een simpele  speldwartel of crosslock.

Een meerval onderlijn maken voor het verticalen of vissen met kunstaas

Snel even je teaser wisselen, of snel even een andere shad onder je verticaal stok hangen omdat die ene reus van 2m+ geen interesse heeft in je eerste aaspresentatie. Dan is het wel handig om een snelle switch te kunnen maken! Met deze onderlijn, welke gebaseerd is op een traditionele onderlijn – echter dan volledig meerval proof, met sterke wartels en slijtvast leadermateriaal.

Zo maak je de onderlijn voor het meerval vissen met spliceable leader

In deze video zie je precies hoe je de spliceable leader gebruikt om geniale meerval onderlijnen te maken! Je ziet op de thumbnail al mooie toepassing. Zo kun je lekker creatief worden om die grote meervallen te verleiden.

Vergeet niet te abonneren. Nieuwe tips & tricks volgen elkaar snel op. En leuke acties =) P.S. check de blooper op het einde ?

Leren te vissen op meerval met Tom-Cat. Als de grootste Meerval specialist van de BeNeLux voorzien we de meest bekende vissers van alle materialen. Deze vissers delen weer veel tips – die komen zo uiteindelijk, met goedkeuring – bij jullie terecht.

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

De spliceable leader in de praktijk als onderlijn voor bijvoorbeeld het vissen met kunstaas of het verticalen – hoe ziet dat er uit?

Shad bevestigd met een onderlijn van Spliceable Leader

Hiernaast zie je een afbeelding van hoe een van mijn shads bevestigd is met een spliceable onderlijn. Het mooie er van is dat het super clean is. Je hebt geen dikke knopen of iets dergelijks. Het is super strak. Uiteindelijk wil het oog ook wat!

Niks is zo fijn om je aas zo puur mogelijk te water te laten. Dan is het ook super fijn om snel van aas te kunnen wisselen, voor wanneer ze er geen zin in hebben je eerste aaspresentatie te pakken. Want ja, dat gebeurt gewoon vaak 😉 Ingezoomd op de wartel ziet het er zo uit:

Wat er vervolgens bij de crosslock zo uitziet:

Al met al een gemakkelijke manier, oersterk en het ziet er clean uit. Zo kun je simpel een mooie presentatie van het aas neerhangen voor de meerval! Dit kun je dus ook goed gebruiken bij het vissen met kunstaas. Een gladde onderlijn, zo min mogelijk punten waar troep op de lijn kan blijven hangen. Wel zo prettig!

Het product wat we hiervoor gebruiken is van MadCat. Dat is de Spliceable Leader.

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meerval vissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Tags: ,

Meer leesvoer

Alle informatie over het vissen met de verschillende onderwaterdobbers

Lees meer

Het freestyle afspannen met outriggers op meerval

Lees meer

Pelagische shad riggen met Shad Claw Rig

Lees meer

Fireball montages voor het meerval vissen

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu