Tips & Tricks

De No-Knot Knoop

Geen reacties

Dé No-Knot knoop is één van de meest gebruikte knopen voor het vissen op meerval. Het zit al in de naam: Je knoopt zonder daadwerkelijk een knoop te leggen. Wat belangrijk is bij het vissen op meerval. Zo min mogelijk zwakke punten in de lijn. In deze video zie je precies hoe je de no-knot knoop maakt!

Toepassingen van de No-Knot knoop

Deze knoop kan toegepast worden met Mono EN lead materiaal. Dus praktisch voor alle onderlijnen of rigs die je maar wil maken.  Voor zowel wormen rigs, deadbait /live bait-rigs als montage’s voor shads. Dit is dé basisknoop voor het meervalvissen.

Abonneer snel! Leuke acties zullen volgen en je ziet meteen de nieuwste video’s!

Leren te vissen op meerval. Dat doe je bij Tom-Cat! Daarom zijn we gestart met ons eigen Youtube-kanaal.

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

Bij het gebruik met Mono rigs

Mono is van nature wat stijver natuurlijk. Een goede keuze in veel omstandigheden! Doordat het wat stijver is, kan ook knopen lastiger zijn. Sterker nog – dat is het ook. Mono voor het meervallen is in veel gevallen al dikker dan 1.00mm waardoor knopen zelfs onmogelijk wordt. Bij uitstek komt hier de No-Knot knoop goed van pas!

Uitgezoomd. Effectieve onderlijn voor het afspannen.Ingezoomd op de no-knot knoop.

Op deze foto’s zie je bijvoorbeeld hoe op een van mijn eigen onderlijnen de No-Knot is toegepast om de dreg te bevestigen. Zo kun je met Rigtube & Mono super effectieve onderlijnen maken voor het vissen met onderwaterdobbers als het afspannen en alles wat je maar kunt bedenken.

Toepassingen op leader, gevlochten & kevlar

Wanneer het materiaal, zoals: Leader, gevlochten lijnen en kevlar wat soepeler zijn – is ook de No-Knot nog een van de beste knopen. Allicht is het je wel bekend vanuit de karpervisserij. Daar wordt deze knoop ook vaak gebruikt bij de betere rigs. In het filmpje hebben we ook gebruik gemaakt van leader.

Wormen-pop up rig met leader materiaal. Gebruik gemaakt van de no-knot knoop.

Op deze foto zie je een onderlijn met leader materiaal (Zeus leader) om te vissen met een wormen-pop-up rig voor het stilstaande water. Super effectief! Zo is de no-knot knoop ook goed te gebruiken.

De no-knot halverwege onderlijnen gebruiken

Deze knoop is super geschikt om halverwege onderlijnen te gebruiken. Op de plek waar een haak vaker verplaatst moet worden. Bijvoorbeeld door een ander formaat aasvis. Hiervoor kun je simpelweg de rigtube er vanaf schuiven, de knoop los maken – haak verschuiven en opnieuw vast maken. Check wel altijd even of er geen rare draaiingen achterblijven!

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meervalvissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval.

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Meer leesvoer

Fireball montages voor het meerval vissen

Lees meer

Het freestyle afspannen met outriggers op meerval

Lees meer

Pelagische shad riggen met Shad Claw Rig

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu