Tips & Tricks

De Uni-Knoop

Geen reacties

De Uni Knoop ?! Deze knoop kun je ook kennen onder de namen: Duncan Loop Knot en / of Grinner Knot. Dat de knoop al drie namen heeft zegt al voldoende. In alle vormen van visserij is de knoop terug te vinden. Dit vanwege de effectiviteit er van! Deze knoop is bijzonder sterk en naar Amerikaanse onderzoeken heeft deze knoop weinig negatieve impact op het breekpunt. Super belangrijk bij het vissen op grote en zware meerval!

De Uni-Knoop in de praktijk

Deze knoop kan toegepast worden met de meeste materialen. Zelf gebruiken we deze voornamelijk met gevlochten lijnen, kevlar, voorslag etc.  Dus praktisch voor alle onderlijnen of rigs die je maar wil maken waar wartels bij komen kijken!

Abonneer snel! Leuke acties zullen volgen en je ziet meteen de nieuwste video’s!

Leren te vissen op meerval. Dat doe je bij Tom-Cat! Daarom zijn we gestart met ons eigen Youtube-kanaal.

Ben je al geabonneerd? De volgende video’s zullen snel volgen! Bij Tom-Cat vind je de beste materialen + uitleg daarvan. Vanuit de theorie + de praktijk!

Uni-Knoop voor het bevestigen van Wartels, kunstaas en alles wat een oogje heeft

Zoals gezegd is de Uni Knoop uitermate geschikt voor het bevestigen van praktisch alles wat maar een oogje heeft. Dat kunnen wartels, ringen, haken, wormen pop-ups, loodkoppen, kunstaasjes en noem maar op zijn. Belangrijkste is dat bij het aantrekken van de knoop je deze bevochtigt. Er komt namelijk aardig wat warmte vrij! Die warmte zorgt voor beschadigingen. Dus bevochtigen en rustig aantrekken.

De Uni-Knoop of Grinner Knoop in de praktijk op een wartel

Op deze foto zie je het uiteinde van een onderlijn met daaraan een MadCat Power Swivel met leader materiaal (Zeus leader). Op de plek van de swivel kun je dus alles maar bedenken wat een ringetje heeft of iets om de lijn doorheen te halen.

Over Tom-Cat Tutorials

Voor deze video’s en informatieve pagina’s gebruiken we wat wij de juiste materialen vinden – dus geen gesponsorde items of producten. We vertegenwoordigen als Tom-Cat.nl alle meerval merken, zodat we voor alle meervalvissers, ongeacht de merkenvoorkeur, er kunnen zijn en het beste kunnen bieden! Wij focussen op de beste producten voor het vissen op meerval en het juiste gebruik daarvan.

Bekijk hier de andere Tom-Cat Tutorials

Tight lines – Team Tom-Cat! ?

Tags: , , , ,

Meer leesvoer

Wormenrig voor het afspannen op meerval

Lees meer

Fireball montages voor het meerval vissen

Lees meer

Het vissen op meerval in gesloten tijd

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Menu