Meerval vissen vanaf de kant

Het meerval vissen vanaf de kant. Één van de meest populaire en meest toegankelijke manieren om achter de meerval aan te gaan.

Wanneer je vanaf de kant gaat vissen op meerval heb je natuurlijk je meervalhengels nodig. Ga je een langere tijd op jacht, bijvoorbeeld een nacht of meerdere nachten – of zelfs een vakantie naar bijvoorbeeld de Saône, Ebro of de Po? Dan zul je ook hier weer goed moeten denken om alles wat je nodig hebt.

We hebben het zo handig mogelijk voor je samengevat aan welke onderdelen je moet denken als je op pad gaat (naast dus je hengels, lijn, montages en aas).

Vanaf de kant categorieën:

Meerval steunen

Om goed af te spannen heb je degelijke steunen nodig. Steunen welke een serieuze dreun kunnen weerstaan van een aanbeet. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; hier is ook weer kwaliteit gevraagd. Als de hengels strak afgespannen staan en je een aanbeet krijgt veert de hengel behoorlijk terug. Bekijk hier onze Rodkeepers, banksticks en bijpassende mounts. Op de betreffende pagina’s vertellen we je er graag meer over.

Populaire producten

Zeck Solid Brolly

Meerval tenten

Om comfortabel aan de waterkant te zitten of zelfs te overnachten is het verstandig en wel zo prettig om een ‘’dak’’ boven je hoofd te hebben! Met speciale meerval tenten, bivys en brollys is het niet erg als het een keer regent – of de nachten wat koeler zijn. Tevens hebben we een aantal boottenten – voor wanneer er wordt afgespannen vanaf de boot! Een prachtig avontuur. Zeer effectief om op de minder bereikbare en mogelijke eetplekken van de groteren af te spannen.

Relevante producten

Meerval Beetmelders

Om de aanbeten te registreren wanneer je wat minder oplet vanaf de kant is het handig om meervalpiepers en/of topbellen te gebruiken. Wanneer de meerval de breeklijnen gebroken heeft wil je er snel bij zijn, om de kans op een verloren hengel te verkleinen. De beetmelders registreren de trillingen, net wat anders dan bij het karpervissen. Het hoeft niet zo super gevoelig, het moet vooral bestand zijn tegen zware omstandigheden. Dit zijn dus de beetmelders speciaal voor het meerval vissen – hengels die met name afgespannen worden! Voor het vissen met pellets etc. kan gebruik gemaakt worden van de reguliere beetmelders.

Stoelen en Stretchers

Wanneer je aan de waterkant gaat zitten is dat waardevolle tijd. Je kunt vaker niet vissen, dan wel – tenzij het je werk is ;). Dan is het prettig wanneer je goed kunt zitten op een comfortabel meervalstoel tijdens het afspannen. Wanneer je overnacht aan de waterkant wil je ook je slaap serieus nemen en er comfortabel bij liggen op een stretcher. Wanneer je meerdere dagen achter elkaar gaat meervalvissen is slaap belangrijk – je maakt betere keuzes wanneer je beter slaapt. Ook voor je rug zul je het verschil merken met de kwaliteit stretchers speciaal voor het meerval vissen die we aanbieden bij Tom-Cat.nl.

CAMOFISH CHAIR 100KG
Menu