1. Home
  2. /
  3. Accu's

Accu’s

Hoge kwaliteit bellyboat accu’s vind je bij Tom-Cat.nl. De beste accu’s speciaal voor je bellyboat hebben wij in het assortiment. Kwalitatief top en veiligheid hoog in het vaandel. Only quality products. Vandaag nog geleverd als je voor 09.00 bestelt! Onderaan de pagina vind je hoe je je capaciteit van de accu kunt bepalen.

Niets gevonden.

Accu's voor je bellyboat

Je bellyboat wil je afhankelijk van de duur van je tripjes optimaal benutten. Daar heb je een juiste accu voor nodig. Voor de belly wil je een zo licht mogelijke accu, aangezien je alles mee moet zeulen. Dus een accu die zo energie-zuinig is als het maar kan, met voldoende capaciteit voor de gemiddelde duur van je vistripjes! Maar wel berekend op uitschieters. Bij de bellyboat accu's kijk je dus al snel naar Lithium-ion accu's als beste keuze. Ook meteen geschikt voor de elektrische motoren voor de rubberboten met elektromotoren tot 80lbs. Deze accu's zijn licht, vaak al in een veilige waterdichte case en energiedicht. Lithium-ion accu's hebben een veel betere bruikbare capaciteit wat deze kan leveren dan bijvoorbeeld Lood Accu's.

Zo bereken je de nodige accu capaciteit voor je bellyboat

Welke accu je nodig hebt bepaal je aan de hand van de volgende formule:  
  1. Bepaal het gebruik van je elektromotor bij de gemiddelde stand waarmee je vaart en bepaal hoe lang je op die stand vaart, noteer dit. Dit kun je doen door bijvoorbeeld vast te stellen dat de BC2400 op maximale snelheid 290 watt gebruikt en je altijd full speed wil gaan. (p.s., zie je niet hoeveel Watt maar alleen hoeveel Ampere je apparaat verbruikt? Bereken dan van Ampere > Watt: Ampere vermenigvuldigd met het voltage. Of zie je zoals nu alleen het Wattage staan, dan deel je het Wattage door het aantal Volt. Zo kun je altijd het gebruik per uur berekenen.
  2. Bepaal hoeveel capaciteit daarvoor nodig is en stem daar je accu op af. Kijk dan goed of het een 12v aansluiting is, of hoger. En zoek daarbij de juiste capaciteit in Ah.
Vragen? Neem contact op met ons via [email protected]

Merken

Menu